Csőtörés | Csőrepedés - Vízszivárgás keresés | Elérhetőség

Vízszivárgás keresés és csőrepedés elhárítás - Budapesten és környékén

Épületgépész, víz és fűtésszerelőként közel 15 éve dolgozok egyéni vállalkozóként. Előtte1987-1992 között munkáim révén az akkori NSZK-ban, NDK-ban és Ausztriában szereztem szakmai tapasztalatot, ahol megtanultam, hogy a munka minősége csak első osztályú lehet, az anyagon nem szabad spórolni, mert az megbosszulja magát és később az olcsóbb alkatrész igen drága lesz.

Munka módszereim és eszközeim:

Színes csatornakamera, hőkamera, elektroakusztikus - hangszonáros talaj mikrofon, jelzőgázos hibakeresés ivóvíz és fűtés vezetéken."

Jelzőgázos hibakeresés

Ezt a technikát ivóvíz és fűtés vezetéken egyaránt alkalmazom. Tudomásom szerint, itthon egyedül én használom a legkorszerűbb hidrogénes gázkeveréket. A hidrogén a természetben is megtalálható, legkönnyebb gáz, előjön a beton, aszfalt, föld és csempe alól is. A hidrogén keverékkel feltöltött vezetékből a sérülés helyén előtörő gázt, egy speciális detektor érzékeli pontosan a hiba helye felett. Ezzel a módszerrel az alattomos szivárgás is pontosan behatárolható.

Nagy felbontású hőkamera

Ezt a megoldást speciálisan a melegvizes és fűtési-padlófűtési vezetékek szivárgási helyének meghatározásához választom.

Elektroakusztikus - hangszonáros talaj mikrofon

Ez a technikai eszköz jól bevált elsősorban a vízvezetékek szivárgási helyének meghatározásánál.

Kamerás csatornavizsgálat színes csatornakamerával

A csatornakamerát 32-125 mm csőátmérő között lehet a legjobb hatásfokkal használni. A vizsgálat eredményét fényképen /sd kártyán/ rögzítjük. Lefolyóvezetékek sérülésének keresése, krónikus visszatérő dugulások okának feltárására kiválóan alkalmas.

vizszivárgás pontos helyének meghatározása csőrepedés elhárítás, teljes szakaszcserével csőrepedés javítás fél négyzetméteren csörepedés elhárítás utáni helyzetkép
Csőtörés, csőrepedés, vízszivárgás keresés és elhárítás – Budapesten és környékén